02-04-2020

SLIM subsidie voor werkgevers

SLIM subsidie voor werkgevers

Werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor leercultuur, loopbaancoaching en ontwikkelen van medewerkers. Met deze SLIM-regeling kan de werkgever een financiële bijdrage ontvangen om loopbaanadviezen voor werknemers te krijgen, de vaardigheden van het personeel up-to-date te houden of om een bedrijfsschool op te richten. Het doel van deze regeling is om leren en ontwikkelen in het MKB te stimuleren. Het gaat om flinke bedragen.

MKB, grootbedrijf en samenwerkingsverbanden
Daarnaast geldt deze regeling in het bijzonder voor de grootbedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector. Ook kunnen samenwerkingsverbanden, bestaande uit minstens twee MKB-bedrijven, een aanvraag indienen. O&O-fondsen, brancheorganisaties, werkgeversverenigingen, werknemersverenigingen en onderwijsinstellingen kunnen als hoofdaanvrager subsidie aanvragen.

Waarvoor kunt u de subsidie aanvragen?

  • De doorlichting van de onderneming met als resultaat een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden in de onderneming, of in geval van een samenwerkingsverband werkenden in andere mkb- ondernemingen;
  • Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die werkenden in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk; of
  • Het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Maximale bijdrage

  • Voor een kleine onderneming is de subsidie 80% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen met een maximum van € 24.999.
  • De subsidie is voor een middelgrote onderneming 60% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen met een maximum van € 24.999.
  • Voor het grootbedrijf is de subsidie 60% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen met een maximum van € 200.000.
  • Voor samenwerkingsverbanden bedraagt de subsidie 60% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen met een maximum van € 500.000.

Tip: In deze menukaart vindt u een helder overzicht van de activiteiten waarvoor u de SLIM-subsidie kunt krijgen.